Pages

Sunday, June 10, 2007

The morning I have to wake up #2


Πέρυσι τέτοια εποχή τα ίδια λέγαμε. Το Μπάρτσα-Ρεάλ ωχριά μπροστά στην μεγαλύτερη τενιστική κόντρα της εποχής μας: Federer VS Nadal.

Ο τενίστας με τα πιο πολλά τουρνουά grand slam, o Pit Sampras, κέρδισε 15 τίτλους αλλά ποτέ δεν κατάφερε να κατακτήσει το Roland Garros. Ο λόγος είναι ότι παίζεται στο χώμα, και η μπάλα πάει πιο αργά και έτσι είναι πιο εύκολο κάποιος να αμυνθεί. Ότι πλεονέκτημα ταχύτητας και δύναμης είχε ο Sampras εκμηδενιζότανε στο χώμα.

Το ίδιο ακριβώς παθαίνει και ο μεγαλύτερος τενίστας της εποχής μας (και ίσως ο καλύτερος όλων των εποχών), ο Roger Federer. Κερδίζει όλα τα τουρνουά grand slam, ειδικά τα τελευταία 2 χρόνια (έχει 10 και συνεχίζει - είναι μόνο 25 ετών), με εξαίρεση το Roland Garros. Εκεί πάντα χάνει από ένα και μόνο άτομο, τον μοναδικό άνθρωπο που μπορεί να τον κερδίσει, (και αυτό μόνο στο χώμα), τον Rafael Nadal. Με όποιον και να παίξει ο Federer κερδίζει, εκτός αν παίξει τον Nadal στο χώμα.

Είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά φέτος που οι δύο βρίσκονται αντιμέτωποι στο τελικό του Roland Garros, με τον Nadal να έχει κερδίσει και τις 2 προηγούμενες χρονιές. Είναι ο μόνος που εμποδίζει τον Federer να κατακτήσει και τα 4 grand slam σε μία χρονιά και έτσι να γράψει ιστορία ως ο 3ος μόλις παίχτης στην ιστορία που το έχει κάνει (κανείς από το 1969 και μετά).

Για όσους παρακολουθούν κάπως τέννις, αυτή είναι η μητέρα των μαχών. Είναι κάτι που αξίζει να ξυπνήσεις στις 6 το πρωί για να το απολαύσεις!

Categories