Pages

Saturday, June 09, 2007

Top 3 LA Bars/Lounges

Μετά και τη χθεσινή έξοδο, και έχοντας πια περάσει 4 χρόνια στο LA κατέληξα με αρκετή σιγουριά για τα 3 καλύτερα μέρη για βραδυνή έξοδο στην πόλη. Αν ποτέ επισκεφτείτε τα μέρη μας και θέλετε να βγείτε για να πάρετε μια γεύση από τη ζωή και το κόσμο του Los Angeles, αυτά τα 3 είναι must.


Standard Hotel and Bar, Downtown

Αυτό είναι το top μέρος από όλους μας. Το έχουνε συχνά σε αρκετές ταινίες, με πιο πρόσφατη το Kiss Kiss Bang Bang. Είναι στην καρδιά των ουρανοξυστών στο κέντρο, πάνω σε έναν "μικρό" ουρανοξύστη στην κορυφή του. Η θέα είναι εκπληκτική καθώς το βράδυ φαίνονται όλα τα διπλανά κτίρια φωτισμένα. Ο κόσμος είναι εντυπωσιακός, από σιλικονάτες στάρλετ μέχρι βαρώνους κοκαϊνης :-) . Ένας προτζέκτορας προβάλλει ταινίες στην πρόσοψη του απέναντι ουρανοξύστη... μια πισίνα με ξαπλώστρες κάνει την εικόνα μαγευτική... τα waterbeds είναι ιδανικά για ξάπλα και ατελείωτες συζητήσεις... και υπάρχει μια πίστα για χορό... Πάρκινγκ υπάρχει από κάτω για $10. Είναι σχεδόν αδύνατο να μπεις παρασκευή ή σάββατο, εκτός αν πάτε νωρίς (= πριν τις 10) ή είστε κοριτσοπαρέα ή μένετε στο ξενοδοχείο στο ίδιο κτίριο ή έχετε κάνει κράτηση. Και πάλι η αναμονή θα είναι καμιά ώρα. Είναι όμως το νο1 μέρος στην πόλη.Moonshadows

Αυτό μας αρέσει γιατί μυρίζει Ελλάδα. Έχει τραπεζάκια μέσα, και μια σχετικά μικρή εξέδρα με καναπέδες και ποτά. Είναι λίγο μακριά στο Malibu αλλά αξίζει τη διαδρομή καθώς από κάτω είναι βράχια και σκάνε τα κύματα του ειρηνικού. Το απογευματάκι έχει τέλεια ηλιοβασιλέμετα και το βράδυ φωτίζουν το νερό και τα βράχια οπότε φαίνονται όλα τέλεια και ρομαντικά. Ειδικά το καλοκαιράκι με τη ζέστη είναι άψογο μέρος. Πάρκινγκ έχει τζαμπέ χύμα στο δρόμο, και δεν έχουν ούτε είσοδο ούτε πόρτα.Edison Lounge|
Από θέμα στυλ το Edison δεν το νικάει τίποτα. Άνοιξε μόλις πριν μερικούς μήνες κοντά στο downtown. Είναι βασικά σε ένα κτίριο που στέγαζε τον πρώτο σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Los Angeles. Μπαίνεις και κατεβαίνεις σε ένα τεράστιο υπόγειο όπου έχουν αφήσει άθικτους τους τοίχους και τις Westinghouse γεννήτριες του περασμένου αιώνα καθώς και πολλά αντικέιμενα της εποχής (πρώτο μισό του 20ου αιώνα) - φανταστείτε κάτι σαν την αίθουσα μηχανών του Τιτανικού στην ταινία. Είναι άψογα διακοσμημένο και φωτισμένο, ενώ περιοδικά κατά τη διάρκεια της βραδιάς έχουνε σόου στυλ καμπαρέ βγαλμένα από τα 1920's. Η μουσική παρότι είναι κλειστός χώρος δεν είναι δυνατή οπότε μιλάς σχετικά άνετα, και έχει και πολλά πριβέ δωματιάκια. Πάρκινγκ στο alley για $8, προσοχή στο dress code γιατί είναι αρκετά αυστηρό, και πάμε κατά τις 9 αν δεν έχουμε κράτηση και δεν θέλουμε να φάμε πόρτα.

Αλλά το μέρος αυτό δεν θα ήταν τίποτα χωρίς τον κόσμο του. Από τη μία μίλαγα με ένα τυπά που δουλεύει στην Dreamworks και μου εξηγούσε πώς κάνουνε τα storyboards και τα animation για το Shrek και τις επόμενες ταινίες που σχεδιάζουνε, και από την άλλη με τη Ράνια όπου ξεκινήσαμε μια τεράστια συζήτηση για τη φιλοσοφία της θρησκείας και ίσα που το αγγίξαμε το θέμα - ελπίζω να έχει και συνέχεια...!

Categories