Pages

Saturday, June 16, 2007

Όχι άλλα σίκουελς καρδιά μου

Αυτό το καλοκαίρι πήξαμε στα σίκουελς - ποτέ πριν δε θυμάμαι τόσες πολλές δεύτερες (και τρίτες) ταινίες. Πας μια βόλτα στα σινεμά και βλέπεις:

Spiderman 3
Shrek 3
Pirates of the Caribbean 3
Ocean's 13
Fantastic Four 2
Die Hard 4

Ήμαρτον! Εντάξει οι ταινίες είναι ευχάριστες, αλλά γιατί έχω την εντύπωση ότι στα στούντιος θέλουν να βγάλουν λεφτά και όχι να παράγουν κάτι πρωτότυπο? Μόλις γύρισα από το Fantastic 4, και ήτανε πολύ διασκεδαστικό. Είχε πιο πολλή δράση και πλάκα ανά ώρα ταινίας από όλα τα παραπάνω έργα: όχι σαν το spiderman όπου παρακαλάς να τελειώσουν οι σκηνές με τη γιαγιά του και την Mary Jane, ούτε σαν τους πειρατές που τράβηξαν για 3 ώρες σχεδόν. Το σενάριο του F4 είναι για δεκάχρονα, αλλά ρε παιδιά έχει πλάκα και είναι καθαρό fun, χωρίς να ντρέπονται. Και έχει διάρκεια μόνο 1.5 ώρες και έτσι δεν τραβάει για πάντα. Από όλες τις παραπάνω ταινίες αυτό θα ξανάβλεπα σίγουρα (κορυφαία η σκηνή που ο Stan Lee έγινε rejected από το γάμο του Mr Fantastic - χαχαχαχα!).

Υπάρχει όμως ελπίδα στο βάθος του τούνελ:Transformers. Τα τρέηλερ δείχνουν εντυπωσιακότατα και έχουν προσπαθήσει να κάνουν κάτι καινούργιο (βασισμένο σε παλιά ιστορία βέβαια) - όταν ακούς ότι μόνο ο Optimus Prime έχει 10,000+ κινούμενα μέρη ανά πάσα στιγμή στο πανί μένεις λίγο γκαγκά. Plus είναι του Michael Bay οπότε η τρελλή δράση είναι εγγύηση.

Τα εισητήρια για πρεμιέρα transformers κάθονται αυτή τη στιγμή πάνω στο γραφείο μου. Δύο είναι, 3 Ιουλίου, στις καλύτερες θέσεις σε μία από τις καλύτερες αίθουσες παγκοσμίως που κάνει το THX να ωχριά μπροστά της.

PS: Και ο ποντικός της Pixar δεν υπάρχει ζήτημα ότι θα είναι άψογος - αλλά η Pixar (ελέω Steve Jobs) είναι σε άλλη κατηγορία.

Categories