Pages

Wednesday, June 20, 2007

Trip to the Wild Wild West

Μόλις μάθαμε ότι ένα από τα συνέδριά μας φέτος είναι στην Albuquerque, κάτι μας έπιασε εδώ στο γραφείο. Όταν παρόμοια συνέδρια στο παρελθόν έχουν γίνει στη Νέα Υόρκη, το Σικάγο, το Ορλάντο, έστω στο Σαν Φρανσίσκο, τότε η Albuquerque δεν φαντάζει και ο καλύτερος τόπος.

Όμως αποφασίσαμε εδώ στο γραφείο να βγάλουμε όσο περισσότερα μπορούμε από το ταξίδι εκεί. Τα βάλαμε κάτω, συζητήσαμε αρκετές ώρες πάνω από το google maps, είδαμε οδηγούς, και βγάλαμε πρόγραμμα: θα κάνουμε την απόσταση μέχρι εκεί με road trip, θα καλύψουμε τα 800μίλια (one way) οδηγώντας. Στο δρόμο θα περάσουμε από 3 εθνικά πάρκα, θα μείνουμε σε φτηνά μοτέλ, και θα γνωρίσουμε από κοντά τι έχει να δεις στη Southwest USA.


Los Angeles to Las Vegas (4h/270mi)


Θα φύγουμε παρασκευή πρωί από LA, κατά τις 10-11. Το απογευματάκι κάνουμε την πρώτη στάση της διαδρομής στο Vegas όπου το πλάνο είναι να τσακίσουμε (4 γομάρια γαρ) έναν από τους μπουφέδες εκεί, είτε στο Paris είτε στο Wynn (ο καλύτερος αλλά και πιο ακριβός). Θα κάνουμε και καμιά βολτίτσα και ίσως παίξουμε και καμιά ρουλέτα για πλάκα.

Las Vegas to Zion National Park (2.5h/160mi)


Το βραδάκι θα φύγουμε από Vegas και θα προχωρήσουμε προς τη Utah, η οποία έχει πάρα πολλά πάρκα να θαυμάσεις. Θα σταματήσουμε να κοιμηθούμε έξω από το Zion, και στο πάρκο θα πάμε την άλλη μέρα το πρωί.



Zion Park to Monument Valley (4.5h/240mi)


Θα ξυπνήσουμε πολύ νωρίς (ελπίζουμε) για να δούμε το πάρκο για 2-3 ώρες, και θεωρητικά μέχρι τις 11 θα φύγουμε για να καλύψουμε μια δύσκολη διαδρομή μέχρι το Monument Valley. Αυτό είναι το κλάσικό πάρκο που βλέπουμε στα western με τους τεράστιους κόκκινους βράχους. Θέλουμε να είμαστε εκεί μέχρι το ηλιοβασίλεμα τουλάχιστον.


Monument Valley to Gallup (4h/180mi)


Αυτό θα είναι λίγο σκότωμα, γιατί θα οδηγήσουμε άλλες 4 ώρες την ίδια μέρα και θα κοιμηθούμε σάββατο βράδυ στο Gallup, στο οποίο δεν έχει τίποτα εκτός του ότι είναι μια πόλη στο δρόμο για την Albuquerque (δεν θέλαμε να πάμε κατευθείαν εκεί).



Gallup to Albuquerque (2h/140mi)


Κυριακή πρωί φεύγουμε και οδηγούμε ένα 2ωρο μέχρι τon προορισμό μας, όπου πρέπει να είμαστε εκεί το πολύ στις 2 το μεσημέρι για να μας κάνουνε λίγο training και για να παρουσιάση στο student session του συνεδρίου. Όλη την εβδομάδα μέχρι την επόμενη παρασκευή θα την φάμε εκεί, και θα γυρίσουμε ελπίζω τις γύρω πόλεις και την πανέμορφη Santa Fe.



Albuquerque to Grand Canyon (6h/410mi)


Θα φύγουμε από το συνέδριο παρασκευή μεσημέρι, και μέχρι το βράδυ θα οδηγήσουμε πίσω μέσω freeway αυτή τη φορά, αλλά θα σταματήσουμε το βράδυ στο Grand Canyon. Ελπίζω να φτάσουμε φυσιολογική ώρα εκεί! Το πλάνο είναι να περάσουμε όλη την επόμενη μέρα εκεί για να δούμε το πιο διάσημο πάρκο στην αμερική.



Grand Canyon to Los Angeles (7.5h/500mi)


Υπολογίζω να φύγουμε κατά τις 8 από το Grand Canyon (είναι απίστευτα τέλειο -λένε- στο ηλιοβασίλεμα) και δεν θα μας νοιάζει πια, οπότε θα πάμε σερί μέχρι LA. Θα φτάσουμε εκεί ξημερώματα, θα επιστρέψουμε το αυτοκίνητο και βουρ στα κρεβάτια μας! Αν όλα πάνε αισίως, περιμένω πολλά πολλά GB από φώτο και video να μαζέψω (θα πάρω και έξτρα drives μαζί!).

Categories