Pages

Sunday, September 30, 2007

Τηλεοπτικές Σειρές '07 - '08

Ξεκίνησε και η φετινή τηλεοπτική χρονιά στην Αμερική, με αρκετά νέα σόου και πολλές επιστροφές. Φέτος είναι η πρώτη φορά που τόσα πολλά σόου έχουν να κάνουν με geek και sci-fi και επιστημονικά themes. Οι ειδικοί λένε ότι το 15% των σειρών φέτος έχουν τέτοιο θέμα, και ότι ήταν καιρός να γίνει αυτό καθώς αντικατοπτρίζει καλύτερα την σύσταση του λαού. Ας αναφέρω μερικές από τις σειρές που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία: Lost, Heroes, Chuck, Big Bang Theory, Battlestar Galactica, House, CSI, Numbers, Bionic Woman, Journeyman και άλλα ίσως που δεν μου έρχονται τώρα. Ας τα δούμε λίγο αναλυτικά.


Τα House και CSI δεν είναι αμιγώς geek shows αλλά χρησιμοποιούν την επιστημονική μέθοδο σαν θέμα τους. Τα CSI δεν τα βλέπω πια παρότι είναι σταθερά στα Top 20 της θεαματικότητας διότι είναι αρκετά επαναλαμβανόμενα μετά από λίγο, αλλά είναι πάντα δυνατά και στοιβαρά με πολύ καλά production standards. Το House από την άλλη συνεχίζω να το βλέπω φανατικά για 4η χρονιά αφού εκτός του ότι έχουν τον καλύτερο ηθοποιό από όλα τα σόου (Hugh Laurie), η διαλεκτική και επιστημονική μέθοδος που χρησιμοποιείται για την επίλυση των ιατρικών μυστηρίων είναι μοναδική. Άσε που ο House έχει πάντα γαμώ τα γέλια.


Φυσικά το Lost παραμένει Νο1 επιλογή μου αλλά δυστυχώς δεν ξεκινά μέχρι Φλεβάρη. Πάντως έχει βγει ένα νέο Podcast με αφορμή τα 3 χρόνια από την πρεμιέρα της σειράς το Σεπτέμβρη του 2004.


Το Big Bang Theory είναι το αγαπημένο μου νέο σόου - είναι μία sitcom κωμωδία στυλ Friends μόνο που οι 2 πρωταγωνιστές είναι τα απόλυτα geeks. Βασικά σε καμία άλλη σειρά ή ταινία δεν έχω δει τόσα πολλά τεχνικά references. Φανταστείτε πως η σειρά ξεκινάει στα βαθιά και ο πρώτος πρώτος διάλογος είναι το double slit experiment του Young από την κβαντομηχανική! Αργότερα διαπιστώνουνε πως απέναντί τους μένει μια αρκετά hot ξανθιά.

- Hey man, should we invite her over for lunch?
- But dude, we have to watch season 2 of Battlestar Galactica!

Εγώ γέλαγα αρκετά με τα αστεία, αν και δε ξέρω κατά πόσο η σειρά θα έχει επιτυχία στο ευρύ κοινό. Οι περισσότεροι διάλογοι είναι αρκετά τεχνικοί. Εύχομαι να συνεχίσει.



Άλλη geek σειρά είναι το Chuck, όπου ένας τεχνικός computers κάνει download στον εγκέφαλό του (οκ είναι λίγο loose τα πράγματα) απόρρητα μυστικά της CIA και τον έχουν στο κυνηγητό. Η σειρά έχει στοιχεία action/sci-fi/comedy και είναι ενδιαφέρουσα.


Επίσης καινούργια είναι και τα Bionic Woman και Journeyman. Το πρώτο είναι για μια κοπέλα όπου μετά από ένα ατύχημα αντικαθιστούν ένα χέρι, 2 πόδια, ένα μάτι και ένα αυτί με "βιονικά" εξελιγμένα κομμάτια, και έτσι αποκτά "σούπερ" δυνατότητες (τρέξιμο, ακοή κτλ). Είναι remake μιας παλιότερης εκδοχής της ίδιας σειράς αν και δεν φαίνεται να έχει κάτι το πολύ πρωτότυπο. Πάντως έχει πολύ δράση και εφφέ και βλέπεται ευχάριστα. Το δε Journeyman είναι για ένα τύπο που κάνει time-travel σχετικά random ώστε να βοηθήσει άτομα στο παρελθόν. Μου φαίνεται λίγο κουλή ιδέα καθώς αυτός δεν ελέγχει το πότε θα γυρίσει πίσω, απλώς εξαφανίζεται. Επίσης, το Pilot σίγουρα ήταν αρκετά βιαστικό και εσπευσμένο.


Τέλος, το Heroes ήταν για μία ακόμα φορά απαράδεκτο. Νομίζω το Tim Kring πρέπει να αφήσει τους διαλόγους σε κάποιον πιο ειδικό, και να μείνει μόνο πίσω από το story. Έχω το ίδιο πρόβλημα που είχα και πέρυσι με τη σειρά: ενώ φαίνεται ενδιαφέρουσα ιστορία, την εξελίσσουν πολύ βαρετά χωρίς πρωτοτυπία και σπιρτάδα. Επίσης, στο τέλος της περασμένης χρονιάς οι 2 Petrelli και ο Sylar υποτίθεται πεθαίνουν. Και τώρα τους φέρνουν πίσω, χωρίς μάλιστα να εξηγούν το πώς και γιατί. Αυτό είναι σκέτη εξαπάτηση του κοινού και υποτίμηση της νοημοσύνης μας. Δε νομίζω να το ξαναδώ.


Επομένως θα τη βγάλουμε με λίγο House και Big Bang Theory μέχρι να ξεκινήσει το Lost το νέο έτος... καλή θέαση!

Categories