Pages

Monday, November 05, 2007

New York City Guide #5: Central Park






Δε νοείται επίσκεψη στη Νέα Υόρκη χωρίς μια βόλτα στο Central Park. Είναι ένα τεράστιο πάρκο (4km x 1km) που βρίσκεται στην καρδιά του Μανχάτταν. Ιδρύθηκε πριν από 100+ χρόνια, και από τότε το έχουνε αφήσει (σε αντίθεση με κάποιες άλλες "μεγάλες" πόλεις) απείραχτο. Το πάρκο δίνει σχεδόν εξωτική ομορφιά στην ΝΥ αφού είναι ένας πραγματικός παράδεισος στη μέση του τσιμέντου. Οι κατοικίες εκατέρωθεν του πάρκου είναι φυσικά οι πιο ακριβές στην πόλη:΅ένα penthouse με θέα στο πάρκο κοστίζει γύρω στα $15,000,000 !


IMG_0530


Έχει άπειρα δρομάκια, μικρές και μεγάλες λίμνες, βόλτες με βάρκες, μεγάλες εκτάσεις γκαζόν για παιχίδια, γήπεδα beach volley(!), κάστρο, ζωολογικό κήπο, αλλά και πίστες παγοδρομίας! Μπορεί να χαθεί κανείς μέσα στα στενά μονοπάτια του σε σημείο που να μην φαίνονται καθόλου κτίρια και να ξεχνάς ότι βρίσκεσαι στο κέντρο μιας από τις μεγαλουπόλεις του κόσμου. Τα σ/κ το πάρκο γεμίζει από ποδηλάτες, skaters και joggers που κατακλύζουν κάθε πιθανή γωνιά. Είναι δύσκολο να βρεις πιο ευχάριστο μέρος σε ολόκληρη την πόλη.



Παγοδρομίες με καλύτερη θέα δε γίνεται (θεωρώ αυτή τη φωτογραφία από τις 4-5 καλυτερες που έχω βγάλει ποτέ)

P1010049



Δεν έχω πολλά περισσότερα να πω για το central park, αφού θα ήθελα τις φωτογραφίες να μιλήσουν από μόνες τους. Το μόνο που πρέπει να τονίσω είναι πως έχει πραγματικά 4 εποχές, και αναλόγως σε ποια εποχή θα το επισκεφτείτε θα πάρετε εντελώς διαφορετική αίσθηση. Για παράδειγμα, εδώ είναι μια φωτογραφία από το κάστρο τραβηγμένη το καλοκαίρι:


IMG_0393


Και εδώ είναι μια παρόμοια φωτογραφία τραβηγμένη το χειμώνα:


IMG_0406




Η βαρκάδα είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες εμπειρίες στο πάρκο

100_1968





Χιόνι, παγωμένα νερά και στο βάθος ο αγέρωχος διπλός ουρανοξύστης

IMG_0387






Το Central Park είναι ο παιχνιδότοπος των Νεο-Υορκέζων

IMG_3600






Categories