Pages

Wednesday, November 07, 2007

Απεργίες





Στην Ελλάδα μπορεί να κατεβαίνουν για απεργία οι συνταξιούχοι, οι καθηγητές, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κτλ, αλλά εδώ στο Los Angeles κατεβαίνουν σε απεργία οι σεναριογράφοι.


Θέλουν βασικά περισσότερα χρήματα (φυσικά!) από τις πωλήσεις DVD και τα έσοδα από τις online προβολές της δουλειάς τους. Από προχθές λοιπόν δεν παράγεται κανένα καινούργιο σόου ή ταινία: Ήδη τα καθημερινά σόου όπως του Jay Leno και του Conan O'Brien παίζουν επαναλήψεις, ενώ οι υπόλοιπες σειρές θα παίξουν όσα επεισόδια έχουν γυριστεί μέχρι τώρα (ίσως μέχρι τα χριστούγεννα δηλαδή) και μετά το χάος. Οι ταινίες δεν θα δείξουν ακόμα σημάδια κόπωσης αφού γυρίζονται αρκετούς μήνες νωρίτερα.


Η τελευταία απεργία είχε γίνει το 1988 και κράτησε κάπου 20 εβδομάδες. Τώρα κανείς δε ξέρει τι θα γίνει. Για παράδειγμα στο Herοes που έχουν γυρίσει 12 επεισόδια, πήγανε πίσω και ξανα-γυρίσανε το φινάλε του 12ου επεισόδιου έτσι ώστε αν δεν έχει λυθεί η απεργία μέχρι τότε να παίξει σαν season finale. Το Lost από την άλλη έχει γυρίσει 8 επεισόδια μέχρι τώρα, και θα σταματήσουν τα γυρίσματα σε 2 εβδομάδες. Επειδή είναι να ξεκινήσει να προβάλλεται το Φλεβάρη, κανείς δε ξέρει αν όντως θα προβάλλεται τότε (όπου και θα είναι η μόνη νέα σειρά εκείνη την περίοδο αν έχει ακόμα απεργίες!) ή αν θα πάει για του χρόνου.

Στην εισαγωγική φώτο πιο πάνω πάντως, οι 2 κεντρικοί σεναριογράφοι του Lost Damon & Carlton αντί για το όνομα του σόου τους στην πλακέτα έχουν βάλει ένα teaser:

"Do you want to know what the island is?"


Categories