Pages

Monday, March 19, 2007

Αναφορά απο την ανατολική ακτή

Παντού χιονισμένα! Χιόνια στις άκρες των δρόμων, πάνω στα αμάξια, και στρωμένο ελαφρώς στους λόφους και τις πεδιάδες. Την περασμένη παρασκευή είχε ice storm και στο JFK εκατοντάδες πτήσεις είχαν ακυρωθεί επεδή δεν μπορούσαν να καθαρίσουν τους διαδρόμους γρήγορα από τους πάγους. Αλλά και στα καλά του το JFK πληρώνει το ότι είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο. Πολύ σπάνια πχ να περιμένουμε λιγότερο από μισή ώρα για πάρουμε θέση για απογείωση. Οι ουρές των αεροπλάνων είναι στα διπλά ψηφία τυπικά. Αλλά και τώρα για να προσγειωθούμε περιμέναμε περίπου 30 λεπτά κάνοντας κύκλους μέχρι να ανοίξουν θέσεις.

Κατά τα άλλα η πτήση ήταν πολύ ήσυχη - ευτυχώς το χειμώνα δεν έχει τόσο turbulence αφού ο αέρας είναι σταθερά κρύος. 2 θέσεις μπροστά μου καθότανε ο John Hodgman - ο γνωστός τυπάς που κάνει τον PC guy στις διαφημίσεις της Apple Mac vs PC. Φορούσε τα γυαλιά που φόραγε στο εξώφυλλο του Wired τον περασμένο μήνα, στο τεύχος που μίλαγε για όλα τα πράγματα που δεν ξέρουμε. Συμπαθητικότατος, ήταν ακριβώς όπως φαίνεται στα commercials, με τη διαφορά ότι φορώντας κανονικά ρούχα φαίνεται πολύ νεότερος, θα τον έκανα δηλαδή λίγο πάνω από 30 ετών μόλις (είναι 36 τελικά). Κατά διαολεμένη σίμπτωση (?), στον διάδρομο που περπατάγαμε στο JFK είχαν καμιά 20αριά οθόνες αριστερά και δεξιά σε σειρά, οι οποίες παίζανε ένα ενδιαφέρον διαφημιστικό για τα Vista, μαζί με κάτι τεράστια πανό κρεμασμένα απο ψηλά... ήταν αρκετά σουρεάλ η κατάσταση!


Προσπαθώ εδώ και αρκετή ώρα να καταλάβω αν έχω συγκάτοικο στο δίπλα δωμάτιο. Είναι 2 ανεξάρτητα δωμάτια, με το καθένα δικό του κρεβάτι, είσοδο, τηλεόραση, ψυγείο κτλ. Απλά επικοινωνούνε στο κέντρο με ένα κοινό χώρο κουζίνας/μπάνιου. Η πόρτα που οδηγεί στο άλλο δωμάτιο είναι κλειστή. Βλέπω νερά εμφιαλωμένα στο πάτωμα, τρίχες στο μπάνιο, λιωμένα σαπούνια, μια άδεια καφετέρια και διάφορα πλυμένα ποτήρια και πιάτα. Αλλά δεν υπάρχει ούτε καν ένα στοιβαρό στοιχείο ότι όντως κάποιος είναι τώρα εδώ, όπως πχ ένα άπλυτο πιάτο ή μια οδοντόβουρτσα ή πετσέτα.


Είναι 3 το πρωί τοπική ώρα, κάπου μεσάνυχτα ώρα LA. Και πρέπει να σηκωθώ το πολύ μέχρι τις 10 για να πάω πρώτη μέρα στο εργαστήριο για δουλειά. Άντε να δούμε...

Categories