Pages

Tuesday, June 27, 2006

Μουντιαλικά 2





Από 16 ομάδες μείναμε στις 8. Για να δούμε τι έγινε...

Γερμανία - Σουηδία: 2-0
Οι Γερμανοί παίζουν σε κάθε παιχνίδι και καλύτερα. Έχουν και τον παράγοντα έδρα, και τον Καν στον πάγκο να κατσουφιάζει όλη την ώρα περιμένωντας τον Leemans να πάρει καμιά κόκκινη. Καθαρό ματς.

Αργεντινή - Μεξικό: 2-1
Αυτός ο Messi ξέρει πολλά καντάρια μπάλλα. Μακάρι να ξεκίναγε βασικός, αλλά έχει μπλέξει στην καλύτερη Αργεντινή των τελευταίων 20 ετών. Το Μεξικό ήταν πολύ λίγο και οι Αργεντίνοι προκριθήκανε πιο εύκολα από ότι δείχνει το 2-1.

Γερμανία - Αργεντινή λοιπόν. Οι πάνσοφοι books παίζουν αυτό το ματς ακριβώς 50.0-50.0, και όποιος νομίζει ότι κάποιος ότι ξέρει τον νικητή κάτι δε πάει καλά. Μιλάμε για τις 2 πιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος, σε έναν δεύτερο τελικό ουσιαστικά. Και ευτυχώς που οι Γερμανοί δε παίζουν σαν Γερμανοί.


Αγγλία - Εκουαδόρ: 1-0
Οι Άγγλοι δεν έχουν παίξει μπάλλα ακόμα, και ούτε πρόκειται. Το Εκουαδόρ φάνηκε στον αγώνα αυτό ότι και πολύ ήταν που φτάσανε σε αυτή τη φάση. Λίγες ευκαιρίες, λίγο νόημα, βαρετό παιχνίδι.

Πορτογαλία - Ολλανδία: 1-0
Το μάτς που όλοι θα θυμούνται μετά το μουντιάλ. Ο Βαν Πέρσυ ήταν κατ'εμε ο πιο εντυπωσιακός παίχτης του τουρνουά μέχρι τώρα, αφού κάνει πράγματα με ουσία που σπάνια τα βλέπεις σε αγώνες. Οι Πορτογάλοι έχουν την καλύτερη ομάδα νομίζω μετά από Αργεντινή - Γερμανία, πάιζουν καλά και γρήγορα επιθετικά και με πολύ δυνατή άμυνα.

Πορτογαλία - Αγγλία λοιπόν. Αν δεν είχαν αποδεκατιστεί στον αγώνα με τους Ολλανδούς θα τους είχα μεγάλο φαβορί. Τώρα, ακόμα νομίζω θα κερδίσουν άνετα τους Άγγλους έστω και χωρίς Ντέκο. Θα ήθελα να δω ημιτελικό Βραζιλία -Πορτογαλία, με τον Σκολάρι αντίπαλο της ομάδας με την οποία κατέκτησε το προηγούμενο παγκόσμιο κύπελλο και τους ξέρει όσο κανείς.


Ιταλία - Αυστραλία: 1-0
Άδικο, εντελώς άδικο. Οι Αυστραλοί πάιξανε σοβαρά και οργανωμένα, κάνανε φάσεις, βγαίνανε μπροστά. Οι Ιταλοί μόνο για ένα κάλπικο πέναλτυ ήταν ικανοί. Όσο το σκέφτομαι τσαντίζομαι. Πάμε παρακάτω.

Ελβετία - Ουκρανία: 00-00 (0-3 πεν.)
Ωχ, τι το ήθελα. Το χειρότερο ματς που έχω δει σε μουντιάλ. Οι Ελβετοί τόσο άσχετοι που ούτε με πέναλτυ δε σκόραραν. Οι Ουκρανοί τουλάχιστον έχουν τον Σεβτσένκο να δίνει λίγο ζωντάνια. Τουλάχιστον στο Ολλανδία-Αργεντινή 0-0 δεν προσπαθούσαν καν να παίξουν. Εδώ ιδρώνανε και ξε-ιδρώνανε απλώς για να φτάσουν στην μεγάλη περιοχή.

Ιταλία - Ουκρανία λοιπόν. Η πιο κωλόφαρδη ομάδα εναντίον της πιο αδύναμης (θεωρητικά) σε αυτή τη φάση. Το οποίο σημαίνει ότι η Ιταλοί περνάνε, εκτός αν οι Ουκρανοί τους φέξει.


Βραζιλία - Γκάνα: 3-0
Η Γκάνα έπαιξε σαν Βραζιλία και η Βραζιλία σαν Ελλάδα στο Euro. Φοβεροί οι Γκανέζοι, πολύ καλή κυκλοφορία μπάλλας, αλλά κάντε ρε παιδί μου κανένα σουτ στην προπόνηση πριν τον αγώνα! Η Βραζιλία μέχρι τώρα δεν έχει ζοριστεί, ελέω Ρονάλντο.

Ισπανία - Γαλλία: 1-3
Μπράβο στους Γάλλους. Για εμένα είναι η έκπληξη αυτού του Μουντιάλ. Με ένα χάλια προηγούμενο παγκόσμιο κύπελλο, και με 2 ισοπαλίες από Κορέα και Ελβετία, μέσα σε 2 αγώνες αλλάξανε πρόσωπο για τα καλά και κανείς δε περίμενε τέτοια εμφάνιση, να γυρίσουν ματς από 1-0 σε 1-3. Συν το φοβερό γκολ του Ζιντάν.

Βραζιλία - Γαλλία λοιπόν. Αν περνάγανε οι Ισπανοί, θα είχα τους Βραζιλιάνους σίγουρους για τα ημιτελικά. Τώρα όμως θα πρέπει (για πρώτη φορά φέτος) να παίξουν καλά, και μάλιστα ενάντια στην ομάδα (την ίδια!) από την οποία φάγανε 3 την περασμένη φορά. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον.

Έχουμε και λέμε:


Ημιτελικά θα ήθελα να δω Γερμανία - Ιταλία και Βραζιλία - Πορτογαλία, αν και οτιδήποτε εκτός από Ουκρανία και Αγγλία θα με ευχαριστήσει.

Πάω να δω αποδόσεις στοιχήματος τώρα. I'll be back...

Categories