Pages

Wednesday, July 04, 2007

Transformers & Το Μυστηριώδες Τρέηλερ

Αυτό μάλιστα! Η ταινία του Michael Bay είναι καλή. Δεν μιλάμε για σενάριο και χαρακτήρες, αλλά για δράση, εφέ και πλάκα η ταινία είναι φοβερή. Είναι πολύ πιο αστεία από όσο την παρουσιάζουνε (ειδικά το πρώτο μισό), και έχουνε κάνει εκληκτική δουλειά με τα ρομπότ. Ίσως είναι η καλύτερη μίξη live action και CGI που έχει υπάρξει μέχρι τώρα. Τo μόνo προβλήμα είναι ότι στο τελευταίο μισάωρο ειδικά δεν καταλαβαίνεις τι γίνεται, απλά διάφορα πράγματα ανατινάζονται αριστερά και δεξιά καθώς τα autobots, τα decepticons, μερικά τανκ, καμιά 20αριά F22 και κάμποσοι στρατιώτες κάνουν λίμπα το καημένο downtown του LA. Α, και ο διάλογος των ρομπότ είναι ενοχλητικά παιδικός (ε, από καρτούν είναι η ταινία): "It's just you and me, Megatron!" - "No, it's just me Optimus Prime!" χαχαχαχααααααχ.

Κινηματογραφικά ήταν η καλύτερη εμπειρία φέτος. Στο Arclight που το είδαμε είχαν φέρει props από την ταινία. Για την ακρίβεια, τα αμάξια από διάφορα ρομπότ της ταινίας, σε φυσικό μέγεθος! Πχ ο Optimus Prime:



Αλλά και ο Bumblebee:


To κοινό στην ταινία ήταν επίσης πάρα πολύ ζεστό, με χειροκροτήματα καθ'όλη τη διάρκεια της ταινίας - όποτε για παράδειγμα γινόταν ένα καλό transformation, ή όποτε εμφανιζόταν καινούργιος χαρακτήρας, ή όποτε η Megan Fox είχε close ups. Η κοπέλα έκλεβε την παράσταση όποτε η κάμερα ήταν πάνω της:


Υπήρχε ένα πορωμένο γκρουπ ατόμων που όποτε ο Optimums Prime έλεγε καλή ατάκα ή νίκαγε κάποιον, πεταγόντουσαν όλοι όρθιοι και πανυγηρίζανε, σαν να είχε μπει γκολ! Είχε αρκετό γέλιο η όλη φάση.


Το πιο ενδιαφέρον όμως της όλης βραδιάς ήταν πριν την ταινία. Ένα μυστηριώδες τρέηλερ μιας "μυστικής" ταινίας έκανε την εμφάνισή του. Ξεκινά με ένα πάρτυ στην Νέα Υόρκη, από μια home camera, και ξαφνικά διάφορα περίεργα αρχίζουν να συμβαίνουνε. Εκκωφαντικοί ήχοι, ανατινάξεις, και ένας γενικός πανικός. Ο κόσμος αρχίζει να τρέχει αριστερά και δεξιά ενώ τα κτίρια διαλύονται. Ξαφνικά, ένας τεράστιος βράχος έρχεται από το πουθενά, χτυπάει σε μερικά κτίρια και προσγειώνεται δίπλα στον ερασιτέχνη καμεραμάν. Το close up δείχνει ότι αυτό το αντικείμενο ήταν αποκομμένο κεφάλι από το άγαλμα της ελευθερίας!

Εκεί ακριβώς εμφανίζονται τα πρώτα γράμματα: "From J.J. Abrams" . Αυτός είναι φυσικά ο δημιουργός του Lost, οπότε εξηγείται η όλη πρωτοτυπία του τρέηλερ. Το μόνο πράγμα που εμφανίτηκε μετά είναι μια ημερομηνία: 1.18.08 . Τίποτε άλλο. Ούτε τίτλος, ούτε καστ, τίποτα. Τέλειωσε η σκηνή και είχαμε μείνει όλοι κάγκελο: WTF??

Λίγο ψάξιμο στο ίντερνετ αποκαλύπτει ότι τα μπλογκς και τα news sites βρίθουν από αναφορές στο μυστηριώδες τρέηλερ. Δεν υπάρχει πουθενά στο ίντερνετ, και παρότι είχε ανεβεί στο youtube για λίγο τώρα το έχουν κατεβάσει. Κάποια sites έχουν ακόμα και γραφήματα από αναπάντεχη αύξηση της ιντερνετικής κίνησης κατά τις 8 το απόγευμα της δευτέρας. Ήταν τότε που τέλειωναν οι πρώτες προβολές των 8 στο east coast (συν 3 ώρες διαφορά) και ο κόσμος μπήκε online να δει τι στο διάολο ήταν αυτό το τρέηλερ.

To επίσημο site του πρότζεκτ (κωδική ονομασία cloverfield) έχει μόνο την ακόλουθη φωτογραφία για την ώρα:


Tο imdb δεν έχει τίποτα χρήσιμο στο entry της ταινίας, λίγο καλύτερο ίσως είναι το entry της wikipedia. Δείτε και αυτό το ποστ.

Anyway, ήτανε πολύ πρωτότυπο promotion τρυκ από τον J.J.Abrams. Θα αναμένουμε με ενδιαφέρον.

Categories