Pages

Saturday, February 24, 2007

Oscars Predictions

Έχοντας πια δει αρκετές από τις ταινίες που προτείνονται για Oscar φέτος, για να κάνουμε τις προβλέψεις μας για την τελετή που είναι αύριο. Κάθε χρόνο οργανώνω oscar party σπίτι μου και έρχονται 3-4 φίλοι και τα βλέπουμε live. Η αίσθηση ότι όλα αυτά λαμβάνουν χώρα μόλις 15 λεπτά πιο πέρα από εκεί που είμαστε το κάνει πιο ενδιαφέρον. Είναι το μόνο Live event από όσα έχω δει που μεταδίδεται σε high definition με αληθινό 5.1 surround ήχο: τα χειροκροτήματα ακούγονται από τα surround ηχεία, η μουσικές από τα δύο βασικά ηχεία και οι ομιλίες από το κεντρικό!

Performance by an Actor in a Leading Role


Τα λεφτά μου στον... Forest Whitaker

Είναι πραγματικά συγκλονιστικός σε αυτή την ταινία. Είναι η καλύτερη ερμηνεία που έχω δει από το Ray (Jamie Foxx). Είναι απίστυτα φυσικός και τέλειος στο ρόλο που ξεχνάς ότι είναι ηθοποιός. Και η ταινία βοηθάει πολύ αφοί είναι πολύ ρεαλιστική (είχα φύγει από την αίθουσα τρέμοντας μετά την ανατριχιαστική τελική σκηνή). Παρότι ο DiCaprio είχε δύο ταινίες άξιες υποψηφιότητας φέτος (blood diamond, departed), δεν είναι ακόμα η ώρα του.


Performance by an Actor in a Supporting Role

Τα λεφτά μου στον... Djimon Hounsou

Πολύ δύσκολη κατηγορία. O Eddie Murphy ήταν συμπαθητικός αλλά αρκετά λίγος για να κερδίσει. Από τους υπόλοιπους, πιο εντυπωσιακός ήταν ο μαυρούλης του blood diamond. Αν βγει ο Alan Arkin θα χαρώ πολύ καθώς θα είναι μεγάλη έκπληξη για μία από τις πιο ωραίες ταινίες φέτος.


Performance by an Actress in a Leading Role


Τα λεφτά μου στην... Helen Mirren

Δεν έχω δει τις άλλες 4 ταινίες, αλλά το Queen ήταν πραγματικά πρωτότυπη και η Helen Mirren έπαιζε την βασίλισσα τέλεια. Η Meryl Streep (είδα λίγο την αρχή του Prada) μάλλον από συνήθεια την προτείνουνε πια (για 14η φορά!). Η Helen Mirren έχει κερδίσει όλα τα σχετικά βραβεία μέχρι τώρα, αν και το volver μπορεί να κάνει καμιά έκπληξη...


Performance by an Actress in a Supporting Role


Τα λεφτά μου στην... Jennifer Hudson

Η solo σκηνή της στο dreamgirls είναι πραγματικά φανταστιική, με έκανε να νιώσω πολύ έντονα συναισθήματα. Έχει και τέλεια φωνή η κοπέλα. Οι άλλες ήταν ΟΚ, με αγαπημένη μου την μεξικάνα του Babel.


Best Animated Feature Film of the Year

Monster HouseMonster House

Τα λεφτά μου στο... Cars.

Hands down. Δεν υπάρχει σύγκριση. Είναι από τις λίγες ταινίες που έχω αγοράσει το DVD.


Achievement in Art Direction

The PrestigeThe Prestige

Τα λεφτά μου στο... Dreamgirls

Πολύ θα ήθελα το τέλειο Prestige να κερδίσει (είναι η αγαπημένη μου ταινία φέτος), αλλά το art direction του dreamgirls ήταν όντως πάρα πολύ καλό.


Achievement in Cinematography

The PrestigeThe Prestige

Τα λεφτά μου στο... Pan's Labyrinth/Black Dahlia

Και πάλι το prestige και το illusionist θα χαρώ πολύ αν κέρδιζαν, αλλά χλωμό. Το Pan's labyrinth αλλά και το Black Dahlia τα θεωρώ εξίσου καλά στον τομέα αυτό.


Achievement in Costume Design

The QueenThe Queen

Τα λεφτά μου στο... Dreamgirls

Οι άλλες ήτανε απλώς ok στα κοστούμια, αλλά το dreamgirls ήταν πάρα πολύ απαιτητικό σε αυτό τον τομέα και τα καταφέρανε μια χαρά.


Achievement in Directing

United 93United 93

Τα λεφτά μου στο... Departed

Ε, ήρθε η ώρα του scorcese να βραβευτεί επιτέλους. Είναι πάρα πολύ καλός σκηνοθέτης και όντως έκανε μια πάρα πολύ καλή ταινία. Θα του το έδινα μόνο και μόνο για την (κατ'εμέ) αριστουργηματικά γυρισμένη σκήνη στο ασανσέρ στο τέλος της ταινίας, αλλά το αξίζει και για όλες του τις ταινίες μέχρι τώρα. Θα είναι αδικία αν δε το πάρει...


Best Documentary Feature

My Country, My CountryMy Country, My Country

Τα λεφτά μου στο... Inconvenient Truth

Για πολιτικούς λόγους μάλλον θα το πάρει ο Al Gore! Είναι καιρός να ξυπνήσει ο κόσμος για το περιβάλλον, και αυτό θα είναι το καλύτερο μύνυμα πιστεύω.


Achievement in Film Editing

United 93United 93

Τα λεφτά μου στο... Babel

Δύσκολη κατηγορία και δεν έχω μεγάλη εμπειρία από film editing. Και το departed θα μπορούσε, αλλά το babel είχε αρκετά πιο πολύπλοκα προβλήματα να λύσει με τις 4-5 ιστορίες που έλαβαν χώρα.


Best Foreign Language Film of the Year

WaterWater

Tα λεφτά μου στο... Pan's Labyrinth

Πολύ καλή δουλειά, αν επίσης και το Lives of Others που είδαμε χθες ήταν φοβερό. Τα άλλα δε τα έχω δει, είδωμεν...


Achievement in Makeup

Pan's LabyrinthPan's Labyrinth

Τα λεφτά μου στο... Pan's Labyrinth

Χμμμ, δεν έχουμε πολλές επιλογές εδώ. Καταρχάς η τελευταία ταινία είναι πολύ ανώτερη από τις άλλες δύο, αλλά είχε όντως πολύ καλά "τερατάκια".Achievement in Music Written for Motion Pictures (Original Score)

The QueenThe Queen

Τα λεφτά μου στο... Babel

Δεν έχω ιδέα εδώ τι θα γίνει. Μάλλον το babel γιατι είχε τη σωστή μουσική στα σωστά σημεία.


Achievement in Music Written for Motion Pictures (Original Song)

DreamgirlsDreamgirls

Τα λεφτά μου στο... Dreamgirls (duh)

Το σόλο της μικρής ήταν φοβερό, θα το ξαναπώ, αλλά και γενικά όλα τους τα τραγούδια ήταν πολύ ενδιαφέροντα. Δεν ξεχωρίζω κάποιο άλλο, αλλά δεν ξέρω αν έχει και τόση σημασία πια.

Achievement in Visual Effects

Superman ReturnsSuperman Returns

Τα λεφτά μου στο... Pirates

Οι τύποι κάνανε φοβερή δουλειά στα μισο-θαλασσινά εφέ και τους λοιπούς CG χαρακτήρες. Και το Superman καλό ήτανε, αλλά αφού πρέπει να διαλάξουμε ένα μόνο...


Adapted Screenplay

Notes On A ScandalNotes On A Scandal

Τα λεφτά μου στο... Departed

Έχει γούστο να κάνει καμιά έκπληξη το Borat και να μην ξέρουν από που τους ήρθε!Original Screenplay

The QueenThe Queen

Τα λεφτά μου στο... Babel

Πολύ δύσκολη κατηγορία και αυτή. Είτε το Queen θα κερδίσει είτε το πολύ καλό σε αυτόν τον τομέα babel (αν και συνολικά η ταινία δεν με ενθουσίασε καθόλου).


Best Motion Picture of the Year

The QueenThe Queen

Τα λεφτά μου στο... Departed

Είναι η κλασσική oscaroταινία, μια που τα έχει όλα και συμφέρει. Εκτός αυτού, είναι η μόνη ταινία φέτος όπου όταν είχαμε πάει να την δούμε είμασταν 8 άτομα και συμφωνήσαμε και οι 8 ότι η ταινία ήτανε καλή. Αυτό και μόνο λέει κάτι.

Θυμάμαι τις εποχές του πολυεχνείου, όπου δανειζόμουνα από φίλους τον αποκωδικοποιητή του filmnet την ημέρα των oscar για να τα δω Live, από τις 4 το πρωί μέχρι τις 9! Και μετά καπάκι πήγαινα για μάθημα και μετέφερα τα νέα στους άλλους, και μετά έπεφτα ξερός για ύπνο. Τουλάχιστον τώρα τα βλέπω σε μια λογική ώρα, 5-9 το απόγευμα.Categories