Pages

Sunday, February 25, 2007

Oscars afterrmath

Χμμμ πολύ ενδιαφέροντα τα φετινά όσκαρ.... για να δούμε τα σημεία που με εντυπωσίασαν:

  • Τα πρώτα 90 λεπτά που είχαν τα βαρετά βραβεία ήταν απίστευτα πρωτότυπα, με διάφορα σκετσάκια, το costume όσκαρ, την Έλεν να δίνει το σενάριο της "κατά τύχη" στον Σκορσέζε, και φυσικά αυτούς τους τέλειους τύπους με το θέατρο σκιών (τέλειο το "little miss sunsine"). Και ο Al Gore έιχε την πλάκα του ("We are watched by a billion people, Mr Gore. Are you sure you don't have any other important announcements to make?" - σημείωση: φημολογούταν ότι θα βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος)
  • Actor in a supporting role & Best animated picture: Alan Arkin και Happy Feet? Πάμε καλά? Με ΤΙΠΟΤΑ! Τεράστιες αδικίες. Συμφωνεί και ο Roeper.
  • Τουλάχιστον έπιασα τα 4 μεγάλα όσκαρ: Καλύτερη ταινία (departed), Σκηνοθέτης (scorsese), Best actor (whitaker), best actress (mirren). O Σκορσέζε χάρηκε πολύ ο καημένος που το πήρε με την 6η φορά, πραγματικά ήταν κρίμα για ένα άτομο που έχει βγάλει μερικές από τις πιο σπουδαίες post-war ταινίες. Συγκινητική στιγμή. Και η american-idol Jennifer Hudson πήρε πανάξια το αγαλματάκι της.
  • Η πιο ενδιαφέρουσα ομιλία ήταν του σεναριογράφου του μαγευτικού Little Miss Sunshine, όπου είπε ότι την κλασσική πια σκηνή με το βανάκι στην ταινία την είχε πραγματικά ζήσει ο ίδιος όταν ήταν μικρός με τα αδέρφια του!
  • Οι μισοί που κερδίσανε ήτανε ξένοι (αν κρίνω από τις ομιλίες τους). Μπράβο που γίνονται τα όσκαρ πιο international χρόνο με το χρόνο.
  • Γενικά το production ήτανε πολύ καλό φέτος. Μάλλον η πιο ενδιαφέρουσα τελετή που έχω δει.

Categories