Pages

Sunday, January 10, 2010

Τεχνολογία το 1989

Έπεσε το μάτι μου σε ένα περιοδικό από το 1989 (κόστος: 300 δραχμές). Είναι ένα άρθρο του περιοδικού Διατροφή & Υγεία σχετικά με τους φούρνους μικροκυμάτων.

Τώρα που το καλοσκέφτομαι, οι πιο προχωρημένες mainstream τεχνολογίες στα σπίτια των Ελλήνων τότε πρέπει να ήταν κάτι τέτοιες οικιακές συσκευές όπως φούρνοι και τηλεοράσεις. Δε χρειάζεται να δει κανείς τα - χομπίστικα τότε - περιοδικά τεχνολογίας.

Αντιγράφω τις 2 τελευταίες παραγράφους του άρθρου. Είναι γραφή που δύσκολα να τη βρει κανείς σήμερα:


Στο άρθρο του Δελτίου που μνημονεύσαμε παραπάνω, υπάρχει μία σημαντική φράση, με την οποία θα θέλαμε να κλείσουμε τη μικρή αυτή έρευνά μας στο μαγικό, αλλά επικίνδυνο χώρο των μικροκυμάτων. "... Το γεγονός που μας κάνει επιφυλακτικούς για την ασφάλεια αυτών των ορίων είναι ότι οι Σοβιετικοί έχουν υιοθετήσει όρια χίλιες φορές χαμηλότερα! Πιθανώς να έχουν μελετήσει περισσότερο τις επιπτώσεις των μικροκυμάτατων στο νευρικό σύστημα".

Έχουμε που έχουμε την τηλεόραση στο σπίτι να βομβαρδίζει με ακτινοβολία ακτίνων Χ, ώρες ατελείωτες, τα σώματα μικρών και μεγάλων... Ας μη βάλουμε κι άλλον ύπουλο, αόρατο και σιωπηλό εχθρό στο σπίτι μας!

Φοβού, αγαπητέ αναγνώστη, τους Δαναούς της τεχνολογίας, και δώρα φέροντας!

Categories