Pages

Saturday, May 16, 2009

Looooooooooost


(warning: spoilers ahead)

H 5η σεζόν του Lost τελείωσε ακριβώς όπως η και η 4η: μαθαίνοντας το θάνατο του Locke!

Όταν είδαμε τον Locke ζωντανό στην αρχή της χρονιάς, παρασυρθήκαμε γιατί όλοι μας τον θέλαμε να είναι ζωντανός. Αλλά τελικά, dead is dead. Το φινάλε ήταν σαν μια μεγάλη 6η αίσθηση, οπού αντί να έχουμε ξεγελαστεί για 2 ώρες στη ταινία, ξεγελαστήκαμε μια ολόκληρη χρονιά!

Όσο σκέφτομαι πίσω την πρώτη σεζόν, όπου ο μόνος μας καημός ήταν το πώς θα σωθούν οι ναυαγοί, φρικάρω. Το συγκρίνω με το τώρα όπου, ειδικά στην πρώτη σκηνή του φινάλε, σε κάνει να νιώθεις μικρός και θέτει τις βάσεις του παιχνιδιού σε εντελώς διαφορετική κλίμακα από εδώ και πέρα.

Στην 6η και τελευταία χρονιά έχει να γίνει Ο χαμός. Πρέπει να συνδέσουν πολλά πράγματα, και να ολοκληρώσουν τις ιστορίες με Dharma, Desmond, Widmore, Jacob κτλ. Θα είναι τρομερά δύσκολο να γίνει αυτό με έναν χορταστικό τρόπο, αλλά έχω εμπιστοσύνη στους σεναριογράφους. Πάντως, για σόου που βρίσκεται στην 5η χρονιά, έχουν κρατήσει το ενδιαφέρον τρομερά ψηλά.

Τώρα, περιμένουμε 8+ μήνες. Θα έχουμε την Comic Con το καλοκαίρι, και πιθανότατα ένα τελευταίο Alternate Reality Game, αλλά γενικά υπομονή.

Και επειδή δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να γράψω όλα όσα θα ήθελα να πω, περάστε από το podcast μας με τον Βαγγέλη όπου σχολιάζουμε το φινάλε για 1+ ώρα, μέχρι να βγάλουμε άκρη (και νομίζω πως βγάζουμε).

Namaste.

Categories