Pages

Tuesday, September 15, 2009

Good Artists Copy, Great Artists steal

Τάδε έφη Πικάσο.

Στο γάμο μας ήθελα να ετοιμάσω ένα βιντεάκι για να παίξει πριν την είσοδό μας στο τραπέζι. Η έμπνευση ήρθε από το σούπερ δημοφιλές (20Μ+ views) βιντεάκι του Where the Hell is Matt. Είναι ένας τυπάς που πάει σε διάφορες χώρες του κόσμου και κάνει μπροστά στην κάμερα ένα συγκεκριμένο χορό. Στη συνέχεια ενώνει τα διάφορα κλιπάκια σε ένα βιντεάκι στο youtube.

Η τελευταία του περιπέτεια ήταν από το 2008, σε ένα από τα πρώτα HD video που ανέβηκαν στο youtube. Είναι ίσως το πιο feel-good βίντεο που έχω δει:








Με έμπνευση αυτό λοιπόν, αγόρασα το τραγούδι (Praan - από amazon mp3) και το ένωσα με παρόμοιο τρόπο για να φτιάξω με δικές μας φωτογραφίες από διάφορα μέρη το βιντεάκι που έπαιξε στο γάμο μας. Φυσικά ήταν διαφορετικού ύφους, γιατί προσπαθούσα να πω μια ιστορία, παρά απλώς να παραθέσω μια σειρά τοποθεσιών και φωτογραφιών. Χρησιμοποίησα μετά από αρκετό πειραματισμό το Proshow Producer για να το ετοιμάσω.







Όσο για το τραγούδι εισόδου, που έπαιξε καπάκι μετά το βίντεο, ήταν από το Star Wars - μια και το theme του γάμου ήταν κινηματογραφικό και έχω τεράστια αγάπη για τις ταινίες. Τι καλύτερο από την πιο διάσημη μουσική σε ταινία? Ξεκινά με το main theme για ένα λεπτό περίπου, και στη συνέχεια αλλάζει στο Throne Room (η μουσική στο τέλος του episode IV). Με λίγο κόψε-ράψε βγήκε ένα συνεχές κομμάτι 6 λεπτών (δυστυχώς δε μπορώ να το ανεβάσω, αλλά θα έχω συνολικά βίντεο από την είσοδο αργότερα).



PS: Το πιο δύσκολο σημείο στο βίντεο ήταν οι φώτο στο Paradise Island, Βahamas (λίγο μετά το 2:10). Πρόκειται για 2 διαφορετικές φωτογραφίες, τραβηγμένες από κάμερα στην ίδια θέση και με ίδιες ρυθμίσεις, όπου η μία κάνει fade in και η άλλη fade out. Το αποτέλεσμα είναι να φαίνεται πως μεταφερόμαστε από το ένα σημείο στο άλλο. Το ελαφρό ζοομ που κάνει η φωτογραφία ήταν ακόμα πιο δύσκολο, καθώς όπως ζοομάρει η μία φώτο, έπρεπε και η δεύτερη να ζουμάρει από εκεί που σταματά σχεδόν η πρώτη, για να φαίνεται συνεχόμενο το εφέ.

Categories