Pages

Tuesday, January 27, 2009

Lost: Via Domus now makes sense

Πριν ένα χρόνο περίπου κυκλοφόρησε το επίσημο παιχνίδι για το Lost, το Via Domus. Παίζεις έναν επιζώντα της πτήσης 815 που έχει πάθει.. αμνησία (είναι πραγματικός αλλά δεν έχει εμφανιστεί στο σόου). Μέσα από τα κλασικά flashbacks στο παιχνίδι, το οποίο εξελίσσεται παράλληλα με την ιστορία της σειράς, μαθαίνουμε για το παρελθόν του, ενώ ταυτόχρονα "χώνεται" σε γωνίες και μας δείχνει λεπτομέρειες που δεν είχαν φανερωθεί στη σειρά.

Το παιχνίδι δεν είναι δα και φοβερό, αλλά ενδιαφέρον για τους φαν της σειράς. Στο τέλος, και αρκετές μέρες αφού έχει πέσει η πτήση, ο τυπάς καταφέρνει να βρει ένα σκάφος και να φύγει από το νησί (με τη βοήθεια του Locke). Όμως στη συνέχεια γίνεται το απόλυτο mindfuck φινάλε, το οποίο όταν τελειώνεις το παιχνίδι φαίνεται απλώς ανεξήγητο. Για όσους το έχουν παίξει, το θυμίζω εδώ (αλλά και για όσους δεν πρόκειται να το παίξουν σύντομα).



Έχοντας λοιπόν δει πια τα δύο πρώτα επεισόδια της 5ης σεζόν με τα time-shifts, το φινάλε αυτό μπορεί κάπως loosely να εξηγηθεί.

Επίσης, δείτε ξανά τώρα το 1x05 επεισόδιο, το πρώτο flashback του Jack όπου επίσης βλέπει τον πατέρα του στο νησί. Είμαι σχεδόν σίγουρος πια ότι ο μπαμπάς Christian Sheppard είναι alive and kicking (ίσως όχι εκτός του νησιού, αλλά μη τα θέλουμε και όλα δικά μας...).

Categories