Pages

Monday, July 03, 2006

Μουντιαλικά 3

Μάλιστα. Δε ξέρω τι ντόπα έχουν πάρει οι γάλλοι και παίζουν από τη φάση των 16 και μετά την καλύτερη μπάλλα της ζωής του (παρότι 8 χρόνια γερασμένοι), αλλά και οι βραζιλιάνοι καλά να πάθουν - νόμισαν ότι θα τους δώσουν την κούπα στο χέρι επειδή γυρίσανε μερικές διαφημίσεις παραπάνω. Χα.

Οι Αργεντίνοι παίξαν σαν σύνολο κατώτερα από το άθροισμα των μονάδω τους και οι Γερμανοί δε τους συγχώρησαν (η εικόνα του Kahn να έχει αγκαλιά τον Leemans και να τον συμβουλεύει λίγο πριν τα πέναλτυ είναι η αγαπημένη στιγμή του Μουντιάλ για εμένα). Έτσι θα συνεχιστεί η παράδοση που θέλει από το 1956 (και τον Πελέ) τα ευρωπαϊκά Μουντιάλ να είναι ευρωπαϊκή υπόθεση.

Η Πορτογαλία έστω και με μισή ομάδα πέρασε τους ξενέρωτους Άγγλους. Ο Σκολάρι μπορεί να τους φτάσει μέχρι και τελικό. Όσο για τους Ιταλούς, ε, επιτέλους θα παίξουν με μια σοβαρή ομάδα.

Γερμανία - Ιταλία. Όσο και να μη συμπαθώ τους Ιταλούς, έχουν 3 παγκόσμια κύπελλα, και άλλα 3 οι Γερμανοί μας κάνουν 6. Η ιστορικά είναι υπερ-ματς, αλλά οι Γερμανοί λόγω έδρας θε έχουν το πάνω χέρι. Εγώ πάντως θα βάλω πάλι τα $5 υπέρ των Γερμανών στα πέναλτυ...

Γαλλία -Πορτογαλία. Άσχετως που κέρδισαν τη Βραζιλία, αν δεν είχαν παίξει τόσο καλά θα έπαιζα Πορτογαλία δαγκωτό. Τώρα θα ποντάρω Γαλλία, διότι μας πρόσφεραν τα 2 καλύτερα ματς των 2 προηγούμενων γύρων.


Το πρόβλημα σε αυτό το Μουντιάλ (και ειδικά σε αυτή τη φάση) είναι ότι όλα τα ματς είναι σούπα μέχρι να μπει το πρώτο γκολ. Τότε αρχίζει και γίνεται χαμός. Ειδικά το Γερμανία-Ιταλία το βλέπω σούπα της σούπας ώ σούπα (βλ. 0-0) αν δεν μπει γκολ σχετικά νωρίς.

Καλή απόλαυση!

Categories