Pages

Friday, October 10, 2008

Εssential tech tips you thought everybody knew – but nobody, including you, knows them all

O David Pogue για μία ακόμη φορά έκανε το θαύμα του. Έγινε ένα περιστατικό όπου βλέποντας επί αρκετή ώρα έναν τυπά να προσπαθεί να επιλέξει όλα τα γράμματα μιας λέξης με τον κέρσορα, αγανακτισμένος μετά από λίγο του λέει "Μα καλά ρε άνθρωπέ, δεν ξέρεις ότι αν κάνεις διπλό κλικ πάνω σε μια λέξη θα επιλεχτεί όλη η λέξη αυτόματα?":

“I’ll never forget watching a book editor at a publishing house painstakingly drag across a word in a word processor to select it. After 10 minutes of this, I couldn’t stand it. ‘Why don’t you just double-click the word?’ She had no clue you could do that!”

Έτσι αποφάσισε και έγραψε μια στήλη την επόμενη εβδομάδα με διάφορες πληροφορίες από προφανή (για μερικούς) tips και tricks που κάνουν την χρήση υπολογιστή (και όχι μόνο) ευκολότερη. Τα περισσότερα τα ήξερα (όπως το Windows+D για να εμφανιστεί το desktop, ή ότι το tab προχωρά μεταξύ των διάφορων πεδίων που συμπληρώνουμε πληροφορίες σε web forms), αλλά, όπως μάλλον θα είναι η κατάσταση με τους περισσότερους, υπήρχαν και μερικά που δεν τα ήξερα (όπως το ότι το spacebar σε μια σελίδα στο ίντερνετ κάνει scroll μία σελίδα κάθε φορά...).

Το ενδιαφέρον όμως στην όλη υπόθεση είναι το εξής. Στο πιο προσφατό του post, ο Pogue αναφέρει πως η συγκεκριμένη στήλη έλαβε πάνω από 1200 σχόλια online (!), όπου άλλοι χρήστες πρόσθεσαν τα δικά τους μικρά tips. Ήταν η πιο συχνά σταλμένη με email στήλη όλων των NY Times για δύο μέρες στη σειρά (!), και έλαβε τρεις προτάσεις από εκδότες για να την εκδόσει σε... βιβλίο (!) - όπως και θα γίνει τελικά.

Categories